• vloerafwerking
  • no fruit
  • trappenhuis
  • plafondeiland
  • vloerafwerking
  • no fruit armaturen vide
  • trappenhuis
  • plafondeiland

Nieuwbouw Gomaruscollege

Domeinen - zelfstandig werken en samenwerken - diversiteit aan werkvormen - huiswerkvrij
zijn kernwoorden die bepalend zijn voor het nieuwe onderwijs binnen het Gomarus College. Deze eisen vragen om een flexibel schoolgebouw. Dit heeft geresulteerd in een transparant en open gebouw, dat grotendeels bestaat uit één open ruimte. Daarbinnen vinden alle activiteiten plaats. Instructieruimten en teamkamers staan als losse elementen in de open ruimte. Langs deze ruimte zijn de facilitaire ruimten gegroepeerd.

Uitgangspunten

Om een goed interieurontwerp te kunnen maken zijn - naast bovengenoemde - de volgende punten bepalend geweest:
De school moet een plek zijn waar leerlingen en docenten op een prettige manier kunnen werken.
De school moet een stimulerende omgeving zijn en omdat leerlingen een grot deel van de dag aanwezig zijn ook een huiselijke en vrolijke uitstraling hebben.

Concept

Omdat één grote open ruimte kan zorgen voor anonieme massaliteit en onpersoonlijkheid vind ik het belangrijk dat er plekken zullen ontstaan die een gevoel van geborgenheid bieden. Omdat er geen wanden zijn die als kader kunnen dienen heb ik door middel van verschillende kleuren en soorten vloerafwerking plekken gecreeerd. Verkeersruimten en verblijfsruimten worden onderscheiden door harde respectievelijk zachte vloerafwerking.
In de open leerruimte corresponderen overgangen van vloeren niet met wanden of kozijnen om toch de openheid te benadrukken.

De keuze van de basiskleuren - warme en toch heldere terrakleuren - zijn in overleg met de opdrachtgever vastgesteld. Deze warme kleuren komen als accenten in vloeren en wanden terug binnen het gebouw. De constructie van betonnen kolommen en balken die overal in het gebouw zichtbaar zijn hebben een koele blauwgrijze kleur. Deze koelheid van de constructie en schil van het gebouw contrasteert met het warme en huiselijk interieur. Zij versterken elkaar.

Het laatste belangrijke element wordt gevormd door de leerlingen en docenten die hun eigen kleur en uitstraling toevoegen aan het geheel.

Projectgegevens

Nieuwbouw Gomarus College te Assen

Bouwpartners

Opdrachtgever - Gomarus College
Architect - Axes Architecten
Aannemer - van Dijk Bouw B.V. te Hardenberg
Constructeur - W2N Engineers te Drachten
Adviseur - Schreuder Groep te Groningen

Bouwwerkgegevens

oppervlakte - 2510 m2
inhoud - 12575 m2
bouwkosten - €1.780.000,-
bouwkosten installaties - €769.000,-
realisatie - Februari 2008

Werkzaamheden

Compleet interieurontwerp
Bepalen van kleuren en materialen
Presentatie van plan aan opdrachtgever

application/pdf iconVloerafwerking (1.39 MB)
vloerafwerking
no fruit
trappenhuis
plafondeiland